Geen Carrie Fisher? Geen prinses Leia meer
Nadat ze in de eerste drie Star Wars-films had meegespeeld, maakte Fisher in Episode VII opnieuw haar opwachting Foto: Photo12

‘Star Wars Episode VIII’, eind dit jaar verwacht in de bioscoop, zal de laatste film worden waarin prinses Leia te zien is. Productiehuis Lucasfilm liet weten dat ze niet van plan zijn om het personage van Carrie Fisher digitaal verder te laten leven.

Carrie Fisher overleed vorige maand op 60-jarige leeftijd. De Amerikaanse actrice had eerder dat jaar de opnames afgerond van de volgende Star Wars-film, nadat ze haar rol van prinses Leia had hernomen voor ‘The Force Awakens’. Maar dat wordt dan meteen ook het laatste wat we van prinses Leia te zien krijgen, zo liet het productiehuis Lucasfilm weten in een mededeling op de website.

Hoewel het personage normaal ook haar opwachting had moeten maken in de negende Star Wars-film, is het productiehuis dus niet van plan om Fisher digitaal tot leven te brengen. Dat deden ze eerder wel met Grand Moff Tarkin, het personage van de overleden Peter Cushing, in de meest recente film ‘Rogue One’.