Antwerpse kathedraal lokt zes keer meer bezoekers
Nieuw in de kathedraal: een werk van Jan Fabre. Foto: Dirk Kerstens

Maar liefst 37.000 mensen uit de provincie bezochten in 2016 de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal. Dat is zes keer meer dan in 2015. Inwoners van de provincie mogen dan ook sinds vorig jaar gratis het monument bezoeken.

‘De provincie Antwerpen heeft vijftig jaar lang de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met zorg gerestaureerd. Dankzij de geste van het kerkbestuur konden onze inwoners dit monument sinds januari 2016 gratis herontdekken’, zegt Luk Lemmens, gedeputeerde van Erfgoed bij de provincie Antwerpen. ‘We zijn blij dat onze inwoners zo massaal de weg naar deze parel hebben gevonden.’

Ook Christian Devos, directeur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is tevreden: ‘Door de Kathedraal gratis toegankelijk te maken voor inwoners van de provincie wilden we alle Antwerpenaars bedanken voor hun bijdrage aan de restauratie.’

Tot het entreegeld voor inwoners van de provincie werd afgeschaft, betaalden die zoals alle individuele bezoekers zes euro.

In 2015 werd de restauratie van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal na vijftig jaar afgerond. De provincie Antwerpen investeerde er zowat 53 miljoen euro in.