Grootse expo rond mysterieuze Margiela op komst
Tatoeages, maskers en blingbling bij Maison Martin Margiela (Archiefbeeld 2014) Foto: AP

Het Parijse modemuseum pakt volgend voorjaar uit met een grootse retrospectieve rond het werk van de onzichtbare maar invloedrijke Belgische modeontwerper Martin Margiela.

Het Parijse modemuseum, Palais Galliera, heeft aangekondigd dat er vanaf maart 2018 een overzichtstentoonstelling te bewonderen zal zijn van Martin Margiela. De intrigerende Belgische ontwerper werkt momenteel actief samen met de gerenommeerde curator en modehistoricus Olivier Saillard om de retrospectieve samen te stellen.

De Belg startte in 1988 met zijn eigen modehuis, Maison Martin Margiela, en stopte in 2009 met ontwerpen. Margiela, die als ontwerper altijd uit de spotlights bleef en zelden interviews gaf, wordt gezien als een van de meest inspirerende ontwerpers aller tijden - met een voorliefde voor deconstructie, recyclage en recuperatie van materialen.

MoMu

Voor wie niet kan wachten tot 2018: dit voorjaar is er al de expo‘Margiela. De Hermès jaren’ in het Antwerpse ModeMuseum. Die tentoonstelling focust op het werk van Margiela voor het modehuis Hermès en onderzoekt de verbanden tussen de collecties die hij tussen 1997 en 2003 voor Hermès ontwierp en die van zijn eigen collecties bij Maison Martin Margiela, het label waar hij zich in 2009 in alle stilte uit terugtrok. De expo loopt van 31 maart tot en met 27 augustus 2017.