Isabel Albers heeft alweer een nieuwe job
Foto: BELGA

Het blijft hard gaan voor Isabel Albers. De voormalige hoofdredacteur van De Tijd gaat aan de slag als redactiedirecteur bij Mediafin, uitgever van De Tijd. Ze moet de publicaties vooral digitaal en multimediaal begeleiden.

Vanaf 1 februari heeft Mediafin, de uitgever van de zakenkranten De Tijd en L’Echo en de beleggersbladen De Belegger/L’Investisseur, een nieuwe redactiedirecteur. Die positie was vrij sinds Frederik Delaplace op 1 januari Dirk Velghe opvolgde als ceo van Mediafin.

Mediafin trok een oude bekende aan voor de functie: Isabel Albers, voormalig hoofdredactrice van De Tijd. 'Frederik Delaplace vroeg me om hem op te volgen als redactiedirecteur van De Tijd en L'Echo toen hij zelf CEO werd. Ik heb mijn hart gevolgd. Ik zal ook een aantal projecten voor de groep zal blijven begeleiden,' aldus Albers in een reactie. 

‘Afgerond plan’

In juni verliet ze de zakenkrant voor het hoofdredacteurschap bij Het Laatste Nieuws. Na amper drie weken werd ze ‘verkoepelend zakelijk-journalistiek directeur van Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo en Topics’ ofte journalistiek directeur bij De Persgroep, dat voor 50 procent aandeelhouder is van Mediafin.

Albers zegt in De Tijd dat er bij de Persgroep ‘een mooi afgerond plan op tafel ligt waarop verder kan worden gebouwd’.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig