LA wordt nieuwe thuis ‘Star Wars’-museum
Het eerste ontwerp van het museum Foto: AFP

Niet Chicago, niet San Francisco, maar Los Angeles is de uitverkoren locatie geworden voor het museum dat ‘Star Wars’-bedenker George Lucas wil bouwen om er zijn memorabilia en kunstwerken in onder te brengen.

George Lucas loopt al bijna tien jaar rond met plannen voor een Museum of Narrative Art, waar hij naast duizenden memorabilia uit Star Wars en Indiana Jones ook kunstwerken uit zijn persoonlijke verzameling wil onderbrengen.

Ook San Francisco en Chicago waren erg geïnteresseerd in het museum, maar uiteindelijk won Los Angeles het pleit. Het nieuwe museum, met een prijskaartje van anderhalf miljard dollar, zal worden gebouwd in het Exposition Park in downtown LA, waar het andere culturele trekpleisters zoals het Natural History Museum en het California Science Center gezelschap zal houden.

‘Op deze locatie zal het museum de grootste impact hebben op de gehele gemeenschap, en zo ons doel vervullen om zo veel mogelijk mensen te inspireren’, aldus het museumbestuur, dat nog geen datum wil plakken op de opening van het nieuwe museum.