Man riskeert 6 maanden cel voor toebrengen van letsels met vuurstok in discotheek

Een 25-jarige man uit Hannuit moest zich dinsdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor het toebrengen van letsels met een vuurstok in de Hasseltse dancing Versuz. Een 39-jarige vrouw liep in augustus 2014 brandwonden op, toen beklaagde de vuurstok aan haar kledij hield. De stok belandde in haar decolleté. De Hasseltse substituut-procureur vorderde dinsdag een celstraf van 6 maanden. Het slachtoffer vroeg 8.813 euro schadevergoeding.

Het slachtoffer uit Heist-op-den-Berg was met haar advocaat aanwezig. Een geneesheer-deskundige heeft intussen de letsels exact kunnen begroten. Het gaat vooral over esthetische schade. Ook een vakantie naar het Griekse Kreta was in het water gevallen, omdat haar beschadigde huid niet bestand was tegen de zon.

Een ober passeerde met een fles champagne, waarin de vuurfontein stak. Beklaagde, die al aardig gedronken had, haalde de vuurfontein uit de champagnefles. Hij begon ermee in de buurt van het slachtoffer en haar vriendin te dansen. Plotseling belandde de vuurfontein achter haar kleding. Ze liep letsels op aan haar borstkas.

De beklaagde zou zich van het voorval zelf niets meer herinneren. Na het incident besliste de Versuz om de vuurfonteinjes, die klanten bij een fles sterke drank gratis kregen, te bannen. De verdediging nam het gevoerde onderzoek op de korrel. De verklaring van de vriendin zou niet betrouwbaar zijn.

De uitspraak van de strafrechter volgt op 7 februari.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig