Van Holsbeeck reageert aangeslagen: “We gaan Vanden Borre helpen”
“Ik heb altijd een zwak gehad voor Anthony” Foto: Photo News

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck bevestigde het nieuws dat Anthony Vanden Borre hem heeft laten weten dat hij stopt als voetballer. De manager was naar eigen zeggen verrast en aangeslagen nadat hij het nieuws hoorde: “We gaan hem helpen.”

Het was de persoonlijke begeleider van Anthony Vanden Borre (29) die Herman Van Holsbeeck op de hoogte bracht. “Ik was verrast en aangeslagen want ik heb altijd een zwak gehad voor Anthony. Het is iemand die houdt van voetbal dus als hij stopt wil dat zeggen dat hij mentaal heel diep zit. Het ie triest, ik dacht dat hij zijn carrière zou herlanceren bij Montpellier.”

Van Holsbeeck plant volgende week een gesprek met Vanden Borre. “Hij heeft me gezegd dat hij zijn contract wil stopzetten, ik zal hem vragen hoe hij zijn toekomstige leven ziet. En als we hem kunnen helpen, zullen we dat ook doen want het is altijd een kind van de club geweest. We hopen hem een perspectief te kunnen bieden - we zijn ten slotte allemaal mensen - maar een functie bij Anderlecht is momenteel niet aan de orde.”

“Toen ik destijds aankwam bij Anderlecht staken er twee speler boven de rest uit: Vincent Kompan en Anthony Vanden Borre. Kompany is uiteindelijk één van de beste verdedigers ter wereld geworden terwijl Anthony altijd problemen aantrok. Dat is jammer en ook voor mij een heuse ontgoocheling.”

Dinsdagochtend raakte het nieuws bekend dat de 28-voudige Rode Duivel, die dit seizoen door Anderlecht aan het Franse Montpellier uitgeleend werd, het na dertien seizoenen profvoetbal mentaal en fysiek niet meer zou kunnen opbrengen. Nadat de 29-jarige rechterflankverdediger zich bij Anderlecht onmogelijk had gemaakt, leek Montpellier vorige zomer een mooie uitweg te bieden. De Fransen huurden VDB voor de rest van het seizoen en hadden ook een aankoopoptie. Dit seizoen kwam hij er een tiental wedstrijden in actie, sinds Kerstmis zou hij echter niet meer opgedaagd zijn bij de Zuid-Franse club.