Vandaag kwamen (en komen) heel wat Belgische ploegen in actie tijdens een oefenwedstrijd op stage. AA Gent verpulverde het Chinese Yanbian terwijl Eupen lang standhield tegen Bayern München maar na rust zijn meerdere moest erkennen. Zulte Waregem en KV Oostende bekampten later met respectievelijk Borussia Mönchengladbach en Schalke 04 ook nog twee Duitse toppers, met nog twee nederlagen als resultaat. En daar zat de scheidsrechter voor een groot deel tussen, volgens Marc Coucke...

AA Gent was goed bij schot tegen het Chinese Yanbian, nochtans een ploeg die negende staat in de stinkend rijke Super League waar sterren als Axel Witsel voor het geld naar toe trekken... Kalu opende al in de negende minuut de score voor de Buffalo’s met zijn eerste treffer voor AA Gent. Schoofs gaf de assist bij de 1-0 en scoorde even later zelf de 2-0. Op het halfuur pikte Dejaegere zijn doelpuntje mee en alweer Schoofs legde de 4-0-ruststand vast, deze keer op aangeven van Kalu. Het doelpuntenfestival ging na rust gewoon door: Simon en Perbet scoorden elk driemaal (!) waardoor na 72 minuten al de beschamende 10-0 op het bord stond. In de 88e minuut maakte Perbet zijn vierde van de middag: 11-0.

Eupen wachtte een lastige taak tegen Bayern München. Hoewel de Rekordmeister aantrad met sterren als Müller, Ribery, Robben en Lewandowski in de basis, hielden de Oostkantonner verrassend goed stand. Pas op slag van rusten opende Hummels de score toen de bal na geharrewar voor doel op corner voor zijn voeten belandde: 0-1. Al vroeg in de tweede helft verdubbelde de pas ingevallen Benko de score. Eupen kon het niet meer belopen waardoor Arturo Vidal, Douglas Costa en opnieuw Benko er uiteindelijk nog 0-5 van konden maken.

OEFENMATCHEN. AA Gent wint met 11-0 (!) tegen Chinese ploeg, Coucke woest op ref
Foto: AFP

Bij KV Oostende liet doelman Dutoit zich meteen opmerken tegen Schalke 04, waardoor KVO de eerste Duitse storm overleefde. Na een hoekschop in de 17e minuut viel de bal op de lat, waarna Pedersen kon binnenkoppen: 0-1. Na 26 minuten kwam Oostende echter met tien man te staan toen El Ghanassy een rode kaart kreeg na commentaar op de scheidsrechter. Ook Schalke vond het een strenge beslissing en vroeg zelfs dat KVO na rust alsnog met elf zou kunnen aantreden. In oefenmatchen gebeurt zoiets wel vaker (elke ploeg oefent liever tegen een zo sterk mogelijke tegenstander) maar het blijft een sportief gebaar dat ondermeer Marc Coucke wist te appreciëren maar geen gehoor vond bij de ref.

 

 

 

 

 

 

Oostende liep echter nog voor rust tegen de gelijkmaker aan: Avdijaj scoorde de 1-1 na een snelle actie over links. In de eerste minuut na rust (met tien tegen elf dus) scoorde Schalke een tweede keer via Konoplyanka: 1-2. Ondanks een man minder bleef KVO goed meedoen maar de Duitsers versierden nog enkele kansen. Dutoit behoedde zijn ploeg echter voor een grotere achterstand.

Kingsley Madu zette Zulte Waregem op het kwartier op voorsprong tegen Borussia Mönchengladbach, dat in zijn tweede wedstrijd van de dag aantrad met een veredeld B-elftal en zonder Thorgan Hazard (zie lager). In de 53e minuut hing Drmic de bordjes echter weer in evenwicht en een gelijkspel leek een billijk resultaat, tot Vestergaard er in de allerlaatste minuut alsnog 2-1 van maakte voor Mönchengladbach...

OEFENMATCHEN. AA Gent wint met 11-0 (!) tegen Chinese ploeg, Coucke woest op ref
Foto: BELGA

Voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem kwam Borussia Mönchengladbach om 14u vandaag al een eerste maal in actie. De Duitse tweedeklasser Würzburger Kickers werd met 2-0 verslagen, tweemaal scoorde Thorgan Hazard vanop de stip: in de 69e en 81e minuut.

Uitslagen:

Würzburg - Borussia Mönchengladbach 0-2

Wolfsburg - Sion 2-1

AA Gent - Yanbian 11-0

Eupen - Bayern München 0-5

Borussia Mönchengladbach - Zulte Waregem 2-1

KV Oostende - Schalke 04 1-2