‘Ook chauffeur van Kim Kardashian opgepakt’
Foto: AFP

In de zaak rond de juwelenroof in de Parijse hotelkamer van de Amerikaanse ‘celebrity’ Kim Kardashian heeft de politie nu ook haar chauffeur opgepakt. Dat heeft het Franse persbureau AFP van een politiebron vernomen. Het lijkt erop dat de overval een inside job was.

De man, werknemer van een vervoersbedrijf in Parijs die ingehuurd was om de Kardashians rond te rijden, zou de daders mogelijk tips gegeven hebben over de handel en wandel van Kardashian. Een officiële bevestiging hierover is er niet.

Maar het was wellicht geen toeval dat Kim Kardashian ’s nachts om half drie in haar verblijfplaats overvallen werd. Op dat ogenblik was haar persoonlijke lijfwacht er met haar zus even op uit naar een Parijse nachtclub. De bende was daarvan vermoedelijk op de hoogte.

Het Openbaar Ministerie van de hoofdstad had maandag bevestigd dat in verband met de brutale roofoverval op de Amerikaanse televisiester 17 verdachten in de omgeving van Parijs en in het zuiden van Frankrijk waren opgepakt. De oudste van hen is 72 jaar, de jongste 22.

Over de identiteit van de arrestanten, die allen een verleden hebben in het misdaadmilieu, gaven de autoriteiten geen commentaar. Ze werden opgespoord dankzij DNA-materiaal achtergelaten in de hotelkamer. Via die DNA-sporen konden detectives ook verhinderen dat een eerste stuk werd doorverkocht.

De daders hadden begin oktober 2016 juwelen ter waarde van 9 miljoen euro buitgemaakt. De juwelen zijn nog niet teruggevonden, maar het onderzoek leidde de speurders ook tot in Antwerpen. Alle verdachten zaten dinsdag nog in de cel. Onder hen ook drie vrouwen.

Bij de overval werd de vrouw van rapper Kanye West vastgebonden en bedreigd. Het was volgens de Franse media de grootste juwelenroof bij een privépersoon in meer dan twintig jaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig