Directe verkiezingen, toestemming om geslachtsdelen aan te raken en peilingen
Donald Trump Foto: rtr
'Dingen die Donald Trump overschat vindt', zou het antwoord kunnen zijn als de titel van dit stuk een vraag was uit Jeopardy!. Het was ook een hashtag die gisteren gretig gedeeld werd door voor- en tegenstanders van de president-elect, nadat die het had gewaagd de populaire Meryl Streep 'één van de meest overschatte actrices van Hollywood' te noemen.

Op de uitreiking van de Golden Globes had actrice Meryl Streep het in een emotionele speech over de verkiezingstoespraak waarin Donald Trump vorig jaar de draak stak met een gehandicapte journalist. Trump was niet gediend met de kritiek, en noemde Meryl Streep op Twitter een aanhangster van Hillary Clinton die niet tegen haar verlies kon. Erger was dat hij Streep omschreef als 'één van de meest overschatte actrices uit Hollywood'.

Streep-fans (en Trump-haters) trokken in het verweer en begonnen op het sociale netwerk Twitter een hashtag waarbij ze alles deelden wat Trump volgens hen overschat vond. 'Toestemming voor je iemand bij de geslachtsdelen grijpt', verwees iemand naar Trumps Grab 'm by the pussy-uitspraak. 'Directe verkiezingen', had iemand anders het over de kritiek die de president-elect op het Amerikaanse stemsysteem uitte tijdens de presidentsverkiezingen.

Ook aanhangers van 'The Donald' lieten zich echter niet onbetuigd. Zo postte iemand een foto van een peiling die Hillary Clinton 90 procent kans gaf op de verkiezingsoverwinning.

Andere Streep-fans lieten de hashtag #ThingsTrumpThinksAreOverrated links liggen, en focusten zich op haar acteerprestaties, door fragmenten uit haar films op Twitter te zetten. 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig