Germain Gigounon knokt zich naar tweede ronde op Challengertoernooi in Bangkok
Foto: BELGA

Germain Gigounon (ATP 276) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het (tweede) Challengertoernooi van Bangkok (hard/50.000 dollar). De 27-jarige Gigounon was in zijn eersterondepartij de betere van de als derde geplaatste Rus Aslan Karatsev (ATP 248) en haalde het na drie zwaarbevochten sets met 4-6, 6-1 en 6-3. De partij duurde 2u04.

Gigounon, die in ronde twee de Taiwanees Kuan-Yi Lee (ATP 461) of de Duitser Daniel Altmaier (ATP 378) ontmoet, is de tweede landgenoot die zijn openingsduel in Bangkok wint. Maandag plaatste ook Yannick Mertens (ATP 242) zich voor de tweede ronde. De 29-jarige Brusselaar, het zesde reekshoofd, was in de eerste ronde een maatje te groot voor de Thaise thuisspeler Patcharapol Kawin (ATP 1788). Mertens klopte de 19-jarige wildcardspeler met 6-2 en 6-3, nu wacht de Japanner Scuichi Sekiguchi (ATP 320).

Voor Mertens is het het tweede Challengertoernooi in twee weken tijd in Bangkok, vorige week werd hij er uitgeschakeld in de tweede ronde. Later dinsdag speelt hij samen met de Italiaan Alessandro Bega nog een dubbelpartij in Bangkok. Mertens en Bega leidden tegen de Thaise tandem Chayanon Kaewsuto en Congsup Congcar met 7-5 en 1-0, toen de regen maandag roet in het eten gooide. De partij wordt dinsdag hervat.