Autowereld onzeker over succes elektrische wagen
Ceo’s vrezen dat gebrek aan infrastructuur elektrische wagen parten zal spelen Foto: Photo News

De meerderheid van een duizendtal ondervraagde sleutelspelers uit de auto-industrie vreest dat de elektrische wagen zal falen door een gebrek aan infrastructuur.

De elektrische wagen is de belangrijkste trend voor de autowereld zo blijkt uit een studie van consultancybureau KPMG. Het bureau ondervroeg wereldwijd bijna duizend mensen uit de autosector, van ceo’s tot afdelingshoofden.

Toch denkt de meerderheid dat een gebrek aan goede infrastructuur de batterij-elektrische wagen zal nekken. 62 procent is het daar volledig of deels mee eens. 78 procent denkt dat de echte doorbraak voor elektrisch rijden van de waterstofwagen zal komen.

En een grote meerderheid van 76 procent denkt dat klassieke verbrandingsmotoren nog heel lang belangrijker zullen blijven dan elektrisch. Voor meer dan de helft is diesel evenwel dood als brandstof.

Ook op vlak van autobezit ziet de autowereld veel veranderingen. Zo gelooft 60 procent van de ondervraagden dat de helft van de auto-eigenaars vandaag in 2025 geen eigen auto meer zullen willen. Ze denken ook dat met de opkomst van de zelfrijdende wagen heel andere keuzecriteria zullen gelden. Waar vandaag het comfort en de rijprestaties voor veel klanten belangrijk zijn, zullen ze in de toekomst meer kijken naar entertainment en de mogelijkheid om te werken en te ontspannen in hun wagen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig