Anthony Vanden Borre stopt met voetballen
Anthony Vanden Borre Foto: Photo News

Anthony Vanden Borre (29) heeft besloten om een punt te zetten achter zijn carriere als profvoetballer. De 28-voudige Rode Duivel die momenteel door Anderlecht wordt uitgeleend aan het Franse Montpellier kan het mentaal niet meer opbrengen.

Vanden Borre speelde in de eerste helft van het seizoen nochtans 9 matchen voor Montpellier. Daarna sukkelde hij met enkele blessures en zijn laatste partij dateert al van 4 november tegen Marseille toen hij twee minuten mocht invallen. Gisteren lekte echter uit dat de rechtsback sinds Kerstmis niet meer kwam opdagen bij Montpellier. Eerst werd er gedacht aan familiale redenen, maar nu blijkt dat het hoofd en de benen van VDB niet meer mee willen.

De Franse club zal dan ook zijn huurcontract verbreken. Vanden Borre zou terug kunnen keren naar Anderlecht of een nieuwe club zoeken, maar dat ziet hij momenteel niet meer zitten. Wat de toekomst brengt valt dus nog even af te wachten. Nu wil de speler vooral rust.

Vanden Borre heeft er alleszins een bewogen carrière opzitten. Deze zomer moest Anderlecht-trainer René Weiler hem alvast niet meer hebben. De Brusselse ket is nochtans een kind van de club want bij paars-wit begon hij zijn loopbaan en brak hij door. Daarna volgden minder succesvolle passages bij Genoa, Portsmouth en Fiorentina om dan opeens met RC Genk weer een titel te winnen samen met trainer Frank Vercauteren.

Daarna kwam er opnieuw een breakdown met een jaar zonder club tot Anderlecht hem oppikte en hij zelfs nog meeging naar het WK 2014 in Brazilië. RSCA heeft er altijd alles aan gedaan om Vanden Borre te helpen. Daarvoor wil VDB de club ook bedanken.