Belgische mannen kennen tegenstanders in kwalificaties Australian Open
Arthur De Greef Foto: BELGA

Vijf Belgische mannen kennen hun tegenstanders in de eerste ronde van de kwalificaties voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dat volgende week van start gaat in Melbourne. Zij proberen vanaf woensdag een ticket voor de hoofdtabel te bemachtigen, waar David Goffin (ATP 11) en Steve Darcis (ATP 80) rechtstreeks geplaatst voor zijn.

Arthur De Greef (ATP 129), het zeventiende reekshoofd in de kwalificaties, moet in kwalificatieronde één de baan op tegen de Kazach Alexander Bublik (ATP 206). Ruben Bemelmans (ATP 162) ontmoet de als 29e geplaatste Japanner Go Soeda (ATP 141) en Kimmer Coppejans (ATP 183) treft de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP 193). Winnen De Greef en Coppejans hun openingspartij, komen ze een ronde later tegenover mekaar te staan.

Joris De Loore (ATP 184) botst op de Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP 296), Yannik Reuter (ATP 209) ten slotte speelt tegen de Canadees Steven Diez (ATP 168).

De loting voor de kwalificaties bij de vrouwen is nog niet bekend, daar staat er met Maryna Zanevska (WTA 121) in principe één landgenote op de tabel. Yanina Wickmayer (WTA 59), Kirsten Flipkens (WTA 73) en Elise Mertens (WTA 127) hebben een rechtstreeks ticket voor de hoofdtabel.