Geert De Vos naar achtste finales op WK darts
Foto: PN

Geert De Vos (WDF-7) heeft zich maandag in het Engelse Frimley Green voor de achtste finales van het BDO wereldkampioenschap darts geplaatst. In de eerste ronde won de 35-jarige Oost-Vlaming met 3-0 van de Australiër Raymond Smith (WDF-21), die zondag Davy Van Baelen (WDF-57) in de voorronde nipt uitschakelde. Elke set eindigde op 3-2.

Zowel De Vos als Smith speelden een sterke wedstrijd. De Vos noteerde een gemiddelde van 96,90 per drie darts, Smith wierp 92,19.

De Vos staat nu voor de zesde keer in de tweede ronde, maar verder geraakte hij nog nooit. In zijn volgende wedstrijd neemt hij het op tegen Engelsman Scott Mitchell (WDF-18), de wereldkampioen van 2015, die De Vos dat jaar met 4-2 versloeg. Het is zowat een traditie geworden dat De Vos er in de achtste finales uitgaat tegen de man die later wereldkampioen wordt. Het overkwam hem ook in 2012 (tegen Christian Kist), 2013 en 2016 (twee keer tegen Scott Waites).

“Ik ben tevreden met mijn plaats in de tweede ronde”, verklaarde De Vos. “Op de momenten van de waarheid deed ik wat ik moest doen, maar het kan nog beter. De voorbije weken heb ik meer geoefend dan de voorbije jaren en dat werpt zijn vruchten af. In 2015 verloor ik van Mitchell, misschien heb ik nu meer kans.”

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig