Zien: wintersport op een hoger niveau

De jonge Zwitser Jérémie Heitz daagde zichzelf de afgelopen twee jaar uit om de vijftien steilste bergflanken van de Alpen al skiënd te bedwingen. Zijn gewaagde avonturen werden gefilmd en die film kunt u momenteel gratis bekijken.

De 27-jarige freerider Heitz, die als peuter al op de skilatten werd gezet, was zich bewust van de gevaren bij elke bergflank die hij afgleed, maar noemt het ‘even gevaarlijk als mensen die elke dag de auto nemen’. Om aan de top te geraken, moest hij vaak zelf naar boven klimmen.

‘Er zijn zeker risico’s aan verbonden, maar het was niet alsof ik elke dag op zoek ging naar een lawine’, vertelt hij aan CNN. ‘Dit was een lang proces: elke dag checkte ik het weerbericht en vlogen we met een vliegtuigje over de berg om de sneeuwkwaliteit te controleren. Je probeert het risico toch te verlagen.’

Uiteindelijk slaagde hij erin om elf van de gekozen vijftien afdalingen (boven 4.000 meter) tot een goed einde te brengen. Het hele project werd gefilmd en door Guido Perrini bewerkt tot de film La Liste, die gratis kan bekeken worden online.

LA LISTE version française from TimeLine Missions on Vimeo.