U2 geeft verjaardagsfeestje in Koning Boudewijnstadion
Foto: AP

Omdat hun succesplaat The Joshua Tree 30 jaar bestaat, gaat U2 in 2017 op tournee. Bono en co komen ook naar ons land: ze spelen op dinsdag 1 augustus in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

The Joshua Tree was in 1987 de eerste plaat waarmee U2 op de eerste plaats in de hitlijsten stond in de VS. Hits uit het album waren With Or Without You, I Still Haven’t Found What I’m Looking For en Where The Streets Have No Name.

U2 geeft verjaardagsfeestje in Koning Boudewijnstadion
Foto: EPA

‘Laatst luisterde ik opnieuw naar The Joshua Tree, voor het eerst in bijna 30 jaar’, zegt Bono. ‘Het heeft iets van een opera. Met heel veel emoties die zeer van vandaag zijn: liefde, verlies, vervlogen dromen, vergetelheid zoeken, polarisatie… Alle grote emoties… Ik heb een aantal van deze songs heel vaak gezongen… maar nooit allemaal. Ik ben er klaar voor. En als het publiek even enthousiast is als wij… dan wordt het een geweldige avond.’

Omdat de plaat 30 jaar bestaat, gaat U2 op wereldtournee. Het album zal integraal gebracht worden tijdens elk concert. Het Amerikaanse deel van de tournee begint op 12 mei, Europa is aan de beurt vanaf 8 juli.

Bono, The Edge en co komen op dinsdag 1 augustus ook naar ons land om de verjaardag te vieren. Ze spelen dan in het Koning Boudewijnstadion. Het voorprogramma die avond is Noel Gallagher met zijn High Flying Birds. ‘Het is zowel een plezier als grote eer om mijn aandeel te hebben in wat nog steeds de grootste show ter wereld is’, aldus gewezen Oasis-gitarist Gallagher.

De ticketverkoop start op maandag 16 januari om 10 uur op proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Tickets kosten 181 euro (zitplaats), 106 euro (zitplaats), 76 euro (staanplaats middenplein of zitplaats) of 41 euro (zitplaats).