Voormalig Waals parlementslid Bernard Wesphael, die drie maanden geleden vrijgesproken werd voor doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton, wil opnieuw 'een bijdrage leveren aan de Belgische politiek'.

De voormalige Ecolo-politicus wil geen nieuwe partij starten, maar denkt aan een beweging en een werkgroep met mensen die niet uit de politiek komen. Dat heeft hij zondag gezegd in De Zevende Dag op Eén en A votre avis op La Une (RTBF).

'Ik moet mijn leven opnieuw opbouwen', zei Wesphael. 'Dat moet ik doen door actie te ondernemen en door nieuwe plannen te smeden. Ik wil me opnieuw ten dienste van de burger stellen. Ik denk dat ik met mijn verleden en mijn politieke ervaring nog steeds een bescheiden bijdrage aan de Belgische politiek kan leveren.'

Wesphael wil 'de kloof tussen links en rechts overbruggen'. '65 procent van de bevolking kent moeilijkheden. We moeten ons dus niet richten tot een deel van de bevolking, maar tot een grote meerderheid. Die meerderheid telt zowel mensen van links als van rechts. Ik wil al deze mensen verenigen rond een project dat ons land moet redden. Eerst wil ik een beweging, daarna een werkgroep met mensen die niet uit de politiek komen.'

Eén dag na zijn vrijspraak had Wesphael al een boek in de rekken liggen over zijn proces en zijn liefdesrelatie met Véronique. Enkele fragmenten uit 'Moordenaar' kunt u hier lezen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig