Bij een gerechtsgebouw in de West-Turkse stad Izmir heeft een vuurgevecht plaatsgevonden en is een autobom ontploft. De politie zou twee verdachten hebben doodgeschoten.

Naast de twee verdachten kwamen een politieman en een burger om het leven. Er zouden minstens tien gewonden zijn. Veiligheidsbronnen melden ook dat de politie op zoek is naar een derde dader.

De gouverneur van de stad zegt dat de schutters gewapend waren met kalasjnikovs en granaten. De autobom ontplofte nadat een vuurgevecht was ontstaan met de politie. 'Het gevecht brak uit nadat onze agenten een voertuig wilden tegenhouden aan de controlepost voor het gerechtsgebouw', zegt de gouverneur. 'Tijdens het gevecht brachten de terroristen een autobom tot ontploffing toen ze probeerden te ontsnappen.' Hij vermoedt dat de Koerdische PKK achter de aanslag zit.

Gisteren zijn in Izmir nog een twintigtal mensen aangehouden op verdenking van terrorisme.

Izmir is de op twee na grootste stad van Turkije, na Istanboel en Ankara. Sinds de escalatie van het geweld in de zomer van 2015 is Izmir tot dusver van aanslagen gespaard gebleven.

Nog geen week geleden werd Turkije opgeschrikt door een aanslag op een nachtclub in Istanbul. Op oudejaarsnacht schoot een terrorist 39 mensen dood. Hij is nog altijd op de vlucht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig