'Als je kind sterft, sterft alles'
Foto: vrt
VRT-journaliste Fatma Taspinar heeft in een brief op Twitter uitgehaald naar de auteurs van haatberichten aan het adres van de in Istanbul overleden Limburger Kerim A.. 'Als je kind sterft, sterft alles. Het laatste dat je als vader dan zou moeten doen, is reageren op racistische reacties', schrijft Taspinar.

Het is ook voor VRT-journaliste Fatma Taspinar een zwaar jaar geweest. Ze heeft verslag uitgebracht van de ene aanslag na de andere. En dan, aan de start van een hoopvol 2017, was er de aanslag op een nachtclub in Istanbul. “Een stad die mij na aan het hart ligt”, aldus de journaliste met Turkse roots.

'Vers bloed en het jaar was nog niet eens begonnen', schrijft Taspinar. Ze zegt oprecht woedend te worden door de haatberichten op Facebook aan het adres van Kerim A.. De 23-jarige Limburger, die in Istanbul doodgeschoten werd in de nachtclub, heeft ook Turkse roots. Net daarom regent het racistische reacties, die zijn vader diep raken.

'Ik ben een Turkse furie, maar ben zelden kwaad', aldus Taspinar. 'Maar je moet niet op mijn hart trappen. Een vader zou nooit, in geen enkel land, in geen enkele omstandigheid, in geen enkele hoedanigheid, toestemming moeten vragen om te mogen rouwen.'

Lees de volledige brief hier: