Peta maant Britten aan tot ‘Veganuary’
Foto: peta

Wie dezer dagen moet passeren in het Londense metrostation Clapham Common kan niet naast de grootschalige campagne van Peta kijken. De dierenrechtenorganisatie hing het metrostation vol met dezelfde posters om pendelaars aan te zetten tot een veganistische levensstijl, al was het maar voor een maand.

Wij hebben Dagen zonder vlees, in Londen hebben ze Veganuary, een campagne van Peta die mensen moet overtuigen om de hele maand januari vlees en zuivel van het menu te schrappen. Om die campagne onder de aandacht te brengen, koos de dierenrechtenorganisatie niet voor verspreide advertenties in Londen, maar werd gefocust op één locatie.

Daarom werd het metrostation Clapham Common op 1 januari volledig ingepalmd met advertenties van Peta. De zestig posters en toegangsdeurtjes tonen er afwisselend een kip, een koe en een varken met telkens dezelfde slogan ‘I’m ME, not MEAT. See the individual - go vegan'.

Volgens Peta moet de campagne mensen er vooral toe aanzetten om dieren niet langer in de eerste plaats te beschouwen als wandelende hamburgers, nuggets of steaks.

‘Koeien, kippen en varkens zijn niet anders dan ons als het aankomt op het voelen van pijn, angsten en het waarderen van hun leven’, aldus Peta-directeur Elisa Allen. ‘We willen mensen aanmoedigen om wat meer medeleven te tonen met de dieren door al eens een vleesmaaltijd over te slaan en in de plaats daarvan te kiezen voor veganistische gerechten.’

Wie zich inschrijft op de website, mag recepten en tips verwachten om de veganistische levensstijl een maand (of langer) vol te houden.

 

#claphamcommon tube takeover #govegan #friendsnotfood YES! ??

A photo posted by Emily May (@generaljoy) on