Reisadvies Turkije blijft behouden
Foto: AP

Het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Turkije blijft ongewijzigd na de aanslag van oudejaarsnacht op een nachtclub in Istanbul. ‘Verhoogde waakzaamheid’ blijft geboden bij reizen naar Turkije.

Het reisadvies werd maandag opnieuw geëvalueerd bij de federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken. Het reeds geldende reisadvies dekt volgens de woordvoerder de situatie van het voorbije weekend, waardoor er geen wijzigingen zijn. Buitenlandse Zaken vraagt van de reizigers sinds eerdere aanslagen een verhoogde waakzaamheid.

Wel voegt de FOD in het advies de gebeurtenissen van het voorbije weekend toe. ‘Op 1 januari 2017 vond een aanslag plaats in discotheek Reina in Istanbul. Daarbij vielen meerdere dodelijke slachtoffers en gewonden. De dader is nog steeds voortvluchtig. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op de voet.’

Wegens de aanhoudende militaire en antiterreuracties in het oosten van Turkije en het conflict in Syrië, raadt Buitenlandse Zaken al langer niet-essentiële reizen af naar een resem provincies in het oosten van het land: Adana, Hatay, Gaziantep, Kilis, Sanliurfa, Mardin, Sirnak, Mus, Bingöl, Bitlis, Batman, Kars, Igdir, Agri, Van, Diyarbakir, Hakkari, Siirt en Tunceli.

De reizigers wordt ook gevraagd zich te registeren via https://travellersonline.diplomatie.be.