Na de aanval op een nachtclub in Istanbul zondagochtend, waarbij 39 doden vielen, heeft de politie acht mensen opgepakt. Dat meldt het persagentschap DHA, zonder verdere details te geven. De aanslag werd eerder op de dag opgeëist door IS.

Turkije werd op oudejaarsnacht opgeschrikt door een aanslag in de nachtclub Reina in Istanbul. IS heeft deze aanslag nu opgeëist. De terreurgroep IS spreekt in een verklaring van een 'gezegende operatie tegen de beschermer van het kruis, Turkije. Een heldhaftige soldaat van het kalifaat heeft een slag geslagen tegen een van de bekendste nachtclubs waar de christenen deze feestdag van de afvalligen vieren.'

De Turkse autoriteiten denken dat de schutter, die nog steeds op de vlucht is, afkomstig is uit Oezbekistan of Kirgizië. De man zou behoren tot een terroristische cel die in juni vorig jaar ook al een aanslag pleegde op de Atatürk-luchthaven. Dat melden Turkse media.

Slachtoffers

Bij de aanval op nachtclub Reina in de Turkse stad gisteravond zijn minstens 39 mensen gedood, waaronder vijftien buitenlanders. Één van de slachtoffers van de aanslag op de club in Istanbul is de 23-jarige Kerim A. uit Houthalen-Oost. De jonge Belg van Turkse origine was naar Istanbul getrokken om er samen met vrienden nieuwjaar te vieren. Naast de Belg kwamen ook zeker twee Libanezen om en vijf onderdanen van Saudi-Arabië. Er zouden zich ook vijf Saudi's onder de gewonden bevinden. Drie doden en vier gewonden kwamen uit Jordanië.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig