Belg getuigt: ‘We zagen hoe man met kalasjnikov mensen vermoordde’
Foto: AFP

Drie Limburgse jongeren overleefden de aanslag van afgelopen nacht in Istanbul. ‘We waren net in de club aangekomen en hadden een drankje besteld toen we plots een man met een lang wapen, een soort kalasjnikov zagen’, vertelt de jonge Beringenaar Fatih Kir (19).

‘Ik zag hoe hij mensen doodschoot en ben zelf naar de kelder gevlucht. Mijn twee vrienden zijn kunnen ontsnappen door vier meter naar beneden te springen, van het terras van de club.’ Dat vertelt Fatih Kir aan VTM Nieuws, een Belg van Turkse afkomst. ‘Ik zag de mensen rond mij doodvallen.’ Dat vertelt Fatih Kir, een Belg van Turkse afkomst, die alles zag gebeuren in de nachtclub in Istanbul.

Kir heeft maar één man gezien, om kwart na één. De man zou een kwartier lang ononderbroken aan het schieten geweest zijn. ’Ik stond net aan de ingang toen die man begon te schieten, maar ik zag er maar één.’ Uiteindelijk kon de jongen samen met veiligheidsmensen wegvluchten. ‘De mensen waren... Het was echt een ramp gisteren’, besluit hij in het telefoongesprek met VTM Nieuws.

Bij de aanslag kwam een 23-jarige man uit Genk om het leven. De dader is nog steeds op de vlucht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig