Baba Yega wint 'Belgium's Got Talent'
Foto: VTM
De finale zit erop. Iedereen gaf het beste van zichzelf om de kijkers thuis te overtuigen dat zij hét talent van België zijn. De winnaar is bekend en gaat aan de haal met 50.000 euro.

De laatste liveshow was een feestelijke uitzending in eindejaarsthema en er was geld noch moeite gespaard om er een spectaculaire show van te maken. Iedereen zat meteen vol met energie na een knallend optreden van gastheer Koen Wauters en gastvrouw Laura Tesoro. Met 'Are You Gonna Go My Way' van Lenny Kravitz trapten zij de finale af.

Kayleigh & Charlotte dansten opnieuw de pannen van het dak

Kayleigh (15) en Charlotte (12) dansten opnieuw de pannen van het dak en kwamen met iets heel anders. 'Zo’n avontuur brengt ook wel stress mee. Ik denk niet dat onze mama’s de enige stresskippen zijn, wij kunnen dat ook goed', klinkt het bij de meisjes. Toch stonden ze opnieuw heel zelfverzekerd op de planken.

Ook voor deze aflevering trainden ze super hard in hun garage en in de studio. Hun eigen versie van Singing In The Rain draaide uit tot een geweldige medley met een daverend applaus tot gevolg.

Mentalisten Stefan en Kurt verklappen bijna hun stunts

De twee heren waren ook in een feestelijke sfeer. Ze hadden voor elk jurylid cadeautjes voorzien en lieten het volledige publiek raden wat het zou zijn. Uit die voorstellen trokken ze één kaart uit, wat dan - tot verbazing van iedereen - blijkbaar ook in hun doos zat.

Alsof dat nog niet straf genoeg was, kreeg Stan Van Samang de kans om het geheim te verklappen. De werkwijze was hem in het oor gefluisterd, maar hij hield de lippen stijf op elkaar. 'Het is zo anders, dit marcheert zo hard', zei het jurylid achteraf, Stan bekeren leek alvast gelukt.

Marjolein geeft volledige zaal een krop in de keel

In haar vrije tijd zingt de 10-jarige Marjolein in bejaardentehuizen “om de mensen blij te maken”. Deze avond ontroerde ze echter de volledige zaal van Belgium’s Got Talent met een prachtige versie van “Partiro” van Andrea Boticelli.

'Zo schoon, je was er echt van aan het genieten, hé', zei Laura Tesoro vlak nadat Marjolein afdaalde van haar glazen podium. 'Jij bent mijn favoriet tot nu toe', durfde Dan zelfs zeggen. 'Het publiek heeft voor jou gestemd vorige keer, ik denk dat dat deze avond ook veel gaat gebeuren!'

2SDC Crew: 'Het plezier spat van jullie af'

Wij proberen de stress weg te krijgen door te denken: 'Komaan mannen, het is gewoon voor de fun.' Voor hen zit er sowieso al winst in deze ervaring. 'We zijn zo veel hechter geworden.' Dat zag je ook in hun strakke performance.

'Jullie doen duidelijk heel graag wat jullie doen, dat zien we ook en dat spat van jullie af', zegt choreograaf en jurylid Dan Karaty. Een heel straffe, ijverige groep, dat is duidelijk. 'Het zou mij zelfs niet verbazen mochten jullie deze wedstrijd winnen', klonk het bij An Lemmens.

Air Elegance scheerde hoge toppen

De twee dames van Air Elegance brachten opnieuw een heel emotionele act en kregen de hele zaal muisstil. Ze waren zelf sterk ontroerd. In een etherisch wit decor, brachten zij acrobatisch hun verhaal tot in het hart van de mensen.

'Ik word daar zo rustig van', zei Niels Destadsbader. Wat straf is, want Air Elegance heeft ondertussen al een hele hoop fans vergaard. Met een gigantisch spandoek stonden ze te wapperen om hen te steunen. 'Dit is echt gewoon magisch', zei Dan er nog over.

TNT Crew stond in vuur en vlam

TNT Crew bracht hun act opnieuw net iets verder. De decors voor TNT Crew stonden letterlijk in vuur en vlam. Hun tenues zagen er ook indrukwekkend uit, “maar dat jeukt mega hard”, zei één van de leden. Dat was niet te zien aan hun stunts, want die liepen even feilloos als altijd.

'Als je het echt ziet, gieren de zenuwen door je lijf', zei presentator Koen Wauters onder de indruk. Het publiek werd dan ook wild en ze moesten duidelijk even afkoelen.

Life Compagnie zorgde voor een totaalspektakel

Het was een extra speciale performance van Life Compagnie voor de laatste aflevering. Robin Desmet, die vorig jaar meedeed aan The Voice, zong de muziek bij het optreden, waar de 11-jarige Chelsey opnieuw schitterde.

Het team straalde van geluk en emotie. De dames, heer en het meisje werkte perfect samen. Ze kregen dan ook een oorverdovend applaus als beloning.

Baba Yega: 'Dit is zo slim, zo slim, echt zo slim'

Dé grote vraag op iedereen zijn lippen is al een tijdje 'Wie is Baba Yega?' De mannen met hun maskers verbaasden elke aflevering opnieuw met hun originele strakke dans en hun totaalact. Als ze zouden winnen, dan zouden ze laten zien wie er onder de maskers zit.

Ze deden alvast hun uiterste best om de titel in de wacht te slepen. Hun act was strak, ze speelden met het licht, de omgeving, de juryleden en dansten alsof hun leven ervan af hing. Als dat nog niet goed genoeg was, hadden ze voor alle zekerheid ook nog een cadeautje bij voor Dan. Een Baba Yega-vest.

EN DE WINNAAR IS...

Het eindoordeel lag deze keer volledig bij de kijker, de jury had geen enkele vorm van beslissingsrecht meer. Stemmen kon al vanaf het begin van de show en kostte 0.75 euro per stem, tenzij je via de app of website van VTM stemde, in dat geval was het gratis. Eerst werd de top drie bekend gemaakt: Baba Yega, TNT Crew en Kayleigh & Charlotte.

De winnaar, die met de prijzenpot van 50.000 euro naar huis gaat, is: Baba Yega.