‘Ik eet geen ijs, want ik ben hetero’
Foto: EPA

Het voormalige ‘Top gear’-trio blijft ook in hun nieuwe programma ‘The grand tour’ voor opschudding zorgen. Deze keer kwam niet Jeremy Clarkson onder vuur te liggen, maar collega Richard Hammond.

The grand tour, de nieuwe show van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May die gestreamd wordt via Amazon, heeft verdacht veel gelijkenissen met Top gear. Het is niet alleen een kijkcijferkanon, het programma zorgt ook geregeld voor wat opschudding.

In de vorige aflevering zei Clarkson over het interieur van een Rolls Royce dat ‘het probleem is dat je er geen Magnum met chocolade in kunt eten.’ Dat is helemaal niet zo erg, vond Hammond. ‘Ik eet geen ijsjes. Het heeft iets te maken met hetero zijn.’

Het publiek kon de mop duidelijk smaken en applaudisseerde, maar de scene was nog niet gedaan. Zijn collega’s vroegen hem ‘ontzet’ wat hij nu precies bedoelde en of hij nu beweerde dat ‘alle kinderen homoseksueel zijn’. ‘IJs is een beetje... je weet wel. Er is niets mis mee, maar een volwassen man die een ijsje eet. Het is eerder zo dan anders’, antwoordde Hammond.

De flauwe grap werd echter niet goed onthaald bij de volgers, actief op Twitter:

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in