Antwerpen verliest een van allerlaatste frietkoten
Luc Van Ranst voor zijn frietkot. Foto: dbw

Een van de laatste echte ‘fritbarakken’ in Antwerpen gaat verdwijnen. Frituur ’t Steen aan het Steenplein krijgt geen verlenging van zijn concessie van het stadsbestuur en uitbater Luc Van Ranst moet nu op zoek naar een ander plekje in ’t Stad.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Echte fritkoten zijn een uitstervende soort in Antwerpen. Naast Frituur ’t Steen zijn er nog maar twee overgebleven: aan de Royerssluis en aan het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever.

Het stadsbestuur ziet de nakende heraanleg van de Scheldekaaien als een goede reden om komaf te maken met het frietkot. De stad geeft ook de voorkeur aan tijdelijke foodtrucks tijdens festivals als ‘Antwerpen Proeft’ en ‘Barrio Cantina’. In september moet Frituur ‘ t Steen definitief verdwijnen van zijn plekje naast de wandelbrug.

Uitbater Luc Van Ranst reageert erg teleurgesteld en heeft al met de stad samengezeten om een nieuwe standplaats te verkrijgen. Van Ranst zegt de Meir te verkiezen als nieuwe locatie en de stad belooft elke mogelijke locatie te zullen onderzoeken qua haalbaarheid.