Het beste van BlackBerry … op je Android
Foto: mvdv
De smartphones van BlackBerry mogen dan al lang van de kaart zijn geveegd, met zijn softwaretak hoopt het bedrijf nog steeds winstgevend te worden. Het jongste initiatief dat geld in het laatje moet brengen, is een Android-versie van BlackBerry Hub: een krachtig centraal postvak voor al je communicatie, en ook wel een beetje onze favoriete functie uit BlackBerry OS 10.

Heel rijk zal de geplaagde Canadese smartphonebouwer niet worden van de BlackBerry Hub voor Android. De voornaamste bron van inkomsten blijven toch de zakelijke toepassingen, zoals de enterprisediensten van het bedrijf die bekend staan om hun solide beveiligingsvoorzieningen. De basisversie van de BlackBerry Hub-app is bovendien gratis, maar voor wie meer wil is er (na de kosteloze probeerperiode van 30 dagen) de abonnementsformule BlackBerry Hub+. Voor het luttele bedrag van € 1,09 per maand blijf je dan gespaard van advertenties en krijg je ook toegang tot andere BlackBerry-toepassingen, zoals Agenda, Wachtwoordhouder, Startmenu en Taken.

Verdiend tweede leven

Allemaal prima applicaties, daar niet van, maar de concurrentie in Android-land is moordend en vaak ook nog eens gratis. Voor de BlackBerry Hub geldt een ander verhaal. Deze feature uit het BlackBerry OS 10 besturingssysteem is, van alle smartphone-oplossingen die we al getest hebben, misschien wel de slimste manier om al je communicatie centraal te beheren. De Hub verdient dit tweede leven op het Android-platform wat ons betreft dan ook dubbel en dik. Of je er ook geld voor veil hebt, en dan met name voor de extra’s die een abonnement met zich meebrengt, dat moet je voor jezelf uitmaken.

Wat er dan zo fijn is aan die BlackBerry Hub? Dat je niet meer van de ene naar de andere app hoeft te ‘zappen’. Je vindt er alle meldingen van al je accounts en communicatie-apps onder één dak. Denk aan je e-mails en sms’jes, updates van sociale netwerken als Facebook, LinkedIn en Instagram en – als je een abonnement neemt – een overzicht van al je afspraken. Je kan de meldingen zowel chronologisch als per bron bekijken, snel antwoorden vanuit de Hub zelf en ook eenvoudig een nieuwe post beginnen, bij eender welke geconnecteerde app of dienst. Ook de zoekfunctie is universeel en vindt dus net zo makkelijk een zinnetje terug in een Facebook-bericht, e-mail of sms.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in