Sophie Dutordoir begint op 7 maart bij de NMBS
Foto: Bart Dewaele, BDW

Huidig NMBS-baas Jo Cornu blijft nog twee maanden op post. Op 7 maart treedt zijn opvolger Sophie Dutordoir aan.

Sophie Dutordoir begint over ruim twee maanden aan haar nieuwe functie als spoorbaas. Dat meldt minister van Mobiliteit François Bellot. Ze werd vorige week aangesteld als nieuwe ceo van de NMBS, maar had aangegeven dat ze niet onmiddellijk in dienst wilde treden.

Dutordoir heeft nu een Italiaanse winkel annex restaurant in Overijse, en wil die zaak overlaten. Ze is wel van plan om zich de komende maanden in de lopende dossiers in te werken. Onder meer het vervoersplan, de beheersovereenkomst en het investeringsplan moeten afgerond worden. Dutordoir krijgt meteen ook het sociaal gevoelige dossier van de minimumdienstverlening op haar bord.

De regering bekrachtigde vrijdag ook de samenstelling van de raden van bestuur van NMBS en van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De N-VA zal in die raden vertegenwoordigd worden door ex-NMBS-CEO Marc Descheemaecker, Bart Van Camp (NMBS), en Karin Genoe, Ingrid Ceusters en Herman De Bode (Infrabel). Deze laatste wordt voorzitter van de raad van bestuur van Infrabel