Bedrijf veroordeeld voor ontslag van werkneemster met kanker
Foto: rr

De Gentse arbeidsrechtbank heeft een bedrijf veroordeeld voor het ontslag van een werkneemster met kanker. Het bedrijf moet ruim 22.000 euro schadevergoeding betalen voor discriminatie.

De vrouw trok samen met Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, naar de rechtbank en kreeg daar gelijk, zo meldt de VRT-nieuwsdienst woensdag.

‘Iedereen weet dat je niet gediscrimineerd mag worden op basis van geslacht, ras of leeftijd’, zegt Unia-directeur Els Keytsman. ‘Maar wat mensen misschien niet weten, is dat je niet gediscrimineerd mag worden vanwege je gezondheidstoestand: je mag niet iemand ontslaan omdat hij of zij ziek is geweest.’

Keytsman noemt dit een ‘ongelooflijk en straf verhaal’ omdat kanker iedereen kan overkomen. ‘Als je als klap op de vuurpijl niet alleen te horen krijgt dat je kanker krijgt en alle energie moet stoppen in genezen, maar ook nog eens van je werkgever te horen krijgt dat je niet meer welkom bent.’

In de ontslagbrief argumenteerde de werkgever dat de vrouw aan de deur werd gezet omdat ‘de continuïteit van de dienst’ in het gedrang kwam vanwege de langdurige ziekte van de vrouw.