Marc Coucke opent Pairi Daiza voor ziek meisje
Marc Coucke neemt zieke Sofie mee naar Paira Daiza Foto: rr

Pairi Daiza is dezer dagen dicht, maar voor Sofie (4) uit Gavere gingen de deuren gistermorgen toch open. Sofie heeft bloedkanker en werd in juli opgenomen in het ziekenhuis. Gisteren mocht ze voor het eerst weer naar buiten. Door een tussenkomst van Marc Coucke mocht ze de dag doorbrengen in het dierenpark Pairi Daiza, dat speciaal voor haar geopend werd.

‘Toen Sofie nog maar pas in het ziekenhuis lag, kreeg ze een knuffel, een pandabeer. Het werd haar beste vriendje’, zegt Anneleen, de mama van Sofie. ‘De knuffel week geen moment van haar zijde. Daarom volgden we ook de panda’s van Pairi Daiza op het internet. Ze was er gek op.’ Dat verhaal kwam het Belgisch Kinderkanker Steunfonds (BKKS) ter ore. Die spraken Marc Coucke aan, als mede-eigenaar van het dierenpark in Brugelette. Hij regelde het dat Sofie de échte panda’s mocht zien in het park. ‘Het was echt fantastisch. Haar droom is uitgekomen’, vertelt haar moeder. Coucke, die het bezoek gistermorgen op Twitter aankondigde, reed het meisje persoonlijk rond in een golfkarretje.

Marc Coucke en Pairi Daiza krijgen dikwijls zulke verzoeken. ‘Heel vaak kunnen we er niet op ingaan, omdat het niet past. Maar deze keer was er geen probleem. En zeker in deze kerstperiode wilden we heel graag meewerken.’