Make-upgoeroe Bobbi Brown verlaat eigen make-upmerk
Bobbi Brown

Het bekende cosmeticamerk Bobbi Brown moet het binnenkort doen zonder de gelijknamige oprichtster. Zij verlaat volgens Women’s Wear Daily na 25 jaar haar label.

De Amerikaanse make-upartieste Bobbi Brown bouwde een beautyimperium uit, nadat ze in 1991 een eerste lijn lipsticks lanceerde. Daarbij hield ze steeds vast aan de filosofie dat vrouwen er met de juiste make-up en kennis kunnen uitzien als zichzelf, alleen nog mooier en met meer zelfvertrouwen.

Naast een uitgebreid gamma make-up en verzorgingsproducten, schreef Bobbi ook acht boeken en leende ze haar pen ook wel eens aan een tijdschrift.

‘Tijd voor een nieuw hoofdstuk’

Aan het eind van het jaar zal Bobbi Brown het succesvolle make-upmerk dat haar naam draagt verlaten. Het is niet bekend of ze dat op eigen initiatief doet, dan wel op vraag van Estée Lauder dat het bedrijf al sinds 1995 in handen heeft.

In een mededeling laat Brown wel weten dat de 25ste verjaardag van het label het perfecte moment was om afscheid te nemen. ‘Het hielp me realiseren dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk en dat ik me aan iets nieuws wil wagen.’

Anno 2016 is het merk te koop in 60 landen, waaronder ook bij ons in Brussel en Antwerpen.