De Persgroep verhuist midden 2019 naar Kievitplein in Antwerpen
Foto: WDK

De Persgroep Publishing mag aan het Kievitplein in Antwerpen, pal naast het station Antwerpen-Centraal, zijn nieuwe hoofdkantoor bouwen. Dat heeft de raad van bestuur van AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten van de stad Antwerpen, beslist. De Persgroep betaalt 5,35 miljoen euro voor het bouwblok.

Het voorstel van De Persgroep haalde het van twee andere kandidaten, volgens de stad Antwerpen onder meer wegens de 'uitdrukkelijke en duidelijke visie op het economische programma en het daarbij horend bioritme van het mediabedrijf'. De stad prijst het 'dynamische en uitnodigende karakter van het gelijkvloers', waar onder meer een café en krantenkiosk met koffiebar komt, en hoopt dat het project mee kan zorgen voor de heropleving van de momenteel erg onderbenutte zuidelijke kant van Antwerpen-Centraal.

De huidige hoofdzetel van De Persgroep bevindt zich in Kobbegem (Asse). Het huidige bouwblok wordt eind 2017 afgebroken, waarna De Persgroep tegen de zomer van 2019 de nieuwbouw kan realiseren. Het ontwerp is van de hand van Crepain Binst Architecture en omvat onder meer een grote transparante sokkel die qua vorm inspeelt op de historische spoorwegbedding.

'Positieve boost'

Het gebouw zal ook vier daktuinen tellen. Het geheel moet passen binnen de bestaande plannen om het Kievitplein en omgeving de komende jaren stevig op te waarderen. In het gebouw komen ook commerciële functies zoals horeca.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) juicht de komst van het mediabedrijf alvast toe. 'De omgeving van het Kievitplein krijgt dankzij het nieuwe gebouw van De Persgroep een echte positieve boost', zegt hij in een reactie. 'Dat komt de leefbaarheid, tewerkstelling en de middenstand op en rond het Kievitplein ten goede.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in