President-elect Donald Trump heeft drie nieuwe namen bekendgemaakt voor zijn economische adviesraad, onder wie Tesla-ceo Elon Musk. Trump en Musk zouden elkaar later vandaag nog ontmoeten.

Donald Trump wil de leden van zijn President’s Strategic and Policy Forum regelmatig ontmoeten voor advies rond zijn economische agenda. In totaal voorziet hij zo’n zestiental leden uit de Amerikaanse zakenwereld.

Een opmerkelijke naam die nu is bekendgemaakt is Elon Musk, de topman van SpaceX en Tesla. Tijdens de campagne noemde hij Trump nog ongeschikt voor het Witte Huis. Ook Uber-topman Travis Kalanick en PepsiCo-ceo Indra Nooyi zullen de nieuwe regering adviseren.

Voor Trumps mededeling was de technologie-industrie nog zwaar ondervertegenwoordigd in de adviesraad.

De aankondiging kwam enkele uren voor een ontmoeting tussen Trump en enkele grote techbedrijven, waaronder Apple, Facebook en Google. Het is overigens geen geheim dat Silicon Valley vooral Hillary Clinton heeft gesteund.

Eerder waren al de namen van IBM-ceo Ginni Rometty, JP Morgan-topman Jamie Dimon en Disney-baas Bob Iger bekendgemaakt. Stephen A. Schwarzman van Blackstone is de voorzitter.