In Nantes opgepakte man weer vrijgelaten
Bij de aanslag in Nice van 14 juli, waarbij Bohlel op de Promenade des Anglais inreed op de menigte met een vrachtwagen, vielen 86 doden. Foto: REUTERS

De man die vrijdag in Nantes werd opgepakt voor ondervraging in het onderzoek naar de aanslag in Nice werd dinsdag weer vrijgelaten. Dat vernam persagentschap AFP van een gerechtsbron. De tien andere mannen die maandag in Nice waren opgepakt, worden nog steeds ondervraagd.

De tien mannen worden ervan verdacht de vermoedelijke dader, de Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel, logistieke steun te hebben verleend. Hun inverzekeringstelling kan mogelijk 96 uur duren, waarna ze vrijgelaten zullen worden of voor de antiterreurrechter worden gebracht en in staat van beschuldiging worden gesteld.

De tien maken deel uit van de entourage van een Albanees koppel, Artan Henaj en Enkeledja Zace, dat in juli in voorarrest geplaatst. Ze worden ervan verdacht het pistool te hebben doorgespeeld aan de dader, waarmee die op de politie had geschoten vooraleer hij zelf werd doodgeschoten.

Bij de aanslag in Nice van 14 juli, waarbij Bohlel op de Promenade des Anglais inreed op de menigte met een vrachtwagen, vielen 86 doden.