Zware boetes voor Chelsea en Manchester City na tumultueuze slotfase in topper
Foto: AFP

Chelsea en Manchester City moeten diep in de buidel moeten wegens de incidenten tijdens de topper tussen beide teams begin deze maand (1-3 zege voor Chelsea). De Engelse voetbalbond (FA) maakte dinsdag bekend dat Chelsea een boete van 100.000 pond (bijna 120.000 euro) moet betalen, terwijl City een sanctie van 35.000 pond (bijna 42.000 euro) opgelegd krijgt.

Het duel tussen Manchester City en Chelsea ontspoorde in de slotfase, toen City-aanvaller Sergio Agüero al te driest inging op David Luiz van Chelsea. Vervolgens ontstond een opstootje tussen meerdere spelers en stafleden van de twee ploegen.

Agüero kreeg de rode kaart en de FA schorste hem ondertussen voor vier wedstrijden. In het tumult moest ook zijn ploeggenoot Fernandinho het terrein verlaten. De Braziliaan kreeg een schorsing van drie speeldagen aan het been.

Volgens de FA lieten beide teams na “hun spelers in het gareel te houden en zich naar behoren te gedragen”. Voor Chelsea valt de boete hoger uit omdat de Londenaars in het verleden al soortgelijke straffen kregen.