Niemand wil zingen bij aantreden Donald Trump
Foto: EPA

Het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse president-elect Donald Trump bijzonder veel moeite heeft om sterren te vinden die willen optreden tijdens zijn inauguratie in januari. ‘Creatieve mensen verwerpen hypocrisie en haat.’

Barack Obama kon in 2009 rekenen op Beyoncé en Aretha Franklin, maar het is afwachten welke muzikale hoogvliegers Donald Trump zal weten te strikken om zijn officiële inhuldiging op 20 januari 2017 luister bij te zetten. Volgens de Amerikaanse nieuwswebsite The Wrapheeft Trumps administratie bijzonder veel moeite om kandidaten te vinden.

‘Ze bellen managers en contacten allerhande om te horen wie ze kunnen vast krijgen, maar het is problematisch’, zei een anonieme bron aan The Wrap.

‘Liberaal gezind’

De Britse openbare omroep BBC polste enkele artiesten naar hun houding tegenover Donald Trump, en die reageren allesbehalve verbaasd. ‘Creatieve mensen verwerpen hypocrisie en haat’, zei Grammy-winnaar John Legend. ‘Wij hebben de gewoonte om meer liberaal gezind te zijn. Als we iemand zien die verdeeldheid en haat predikt, is de kans klein dat hij veel creatieve mensen zal vinden die met hem geassocieerd willen worden.’

Vanmorgen had Donald Trump een ontmoeting met de Amerikaanse hiphop-ster Kanye West, maar de twee wilden achteraf niets kwijt over de aanleiding daarvoor.