Opening Louvre Abu Dhabi opnieuw jaar uitgesteld
Foto: louvre abu dhabi

Het Louvre, het grootste museum ter wereld, had dit jaar eigenlijk zijn filiaal willen openen in Abu Dhabi, maar de constructiewerken voor het gebouw liepen alweer vertraging op.

De plannen voor het museum in het emiraat dateren al van 2007, met openingsdatum in 2012 maar die werd sindsdien telkens met een jaar uitgesteld. En ook dit jaar zullen er nog geen kunstwerken worden opgehangen in het het witte, discusvormige gebouw op het eilandje Saadiyat, een ontwerp van de Franse toparchitect Jean Nouvel.

De Franse president François Hollande kreeg eerder deze maand wel al een rondleiding in het gebouw, dat bijna zo goed als af is. Het is vooral de koepel, die het hele project overdekt, die voor vertraging zorgt. De opening is nu gepland voor december 2017.

Overigens is het Louvre niet het enige museum dat binnenkort een deel van zijn kunstschatten in Abu Dhabi zal hangen. Nog op het Saadiyat-eiland komt ook een filiaal van het Guggenheimmuseum, dat werd ontworpen door architect Frank Gehry. De bouwwerken voor dat museum moeten evenwel nog van start gaan.