Gert Dockx stopt op 28-jarige leeftijd met wielrennen
Foto: BELGA

Wielrenner Gert Dockx heeft dinsdag laten weten dat hij stopt met wielrennen. Dockx, dit seizoen nog aan de slag bij Lotto Soudal, hangt op nauwelijks 28-jarige leeftijd de fiets aan de haak na een profcarrière van acht seizoenen.

“Na acht jaar op professioneel niveau te hebben gekoerst, is er nu een einde aan gekomen”, kondigde Dockx aan op zijn website.

“Acht jaren die ik koester en ondanks enkele tegenslagen, nemen de mooie herinneringen de bovenhand. Graag zou ik een dankwoordje willen uitbrengen aan de ploegen waarvoor ik heb gereden. Dat zijn Team (HTC-)Columbia, Omega Pharma-Lotto, Lotto-Belisol en Lotto-Soudal. Ik ben hen heel dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Maar in het wielrennen gaat het niet enkel om de ploegen, maar vooral om de mensen die dag in en dag uit voor je klaarstaan. Ploegleiders, verzorgers, mecaniciens, medische omkadering, enzovoort. Bedankt!”

“Omdat ik al sinds mijn twaalfde koers, zou ik ook graag even benadrukken dat ik steeds veel respect heb gehad voor de mensen die in de jeugdcategorieën zoveel van hun vrije tijd hebben opgeofferd”, ging Dockx verder. “Zonder hen zou de jeugd niet kunnen doorgroeien tot op een professioneel niveau. Over mijn toekomst kan ik momenteel nog niets concreet meedelen. Ik ben nog bezig welke weg ik verder wil inslaan. Mijn laatste dankwoord is aan het adres aan mijn supporters, supportersclubs, familie en mijn vriendin. Het is een fijn gevoel als je weet dat er mensen achter je staan. Een dikke merci!”

Dockx liep afgelopen seizoen tijdens een val in Nokere Koerse nog een spaakbeenbreuk op. Een maand eerder werd hij met Thomas De Gendt op training in Spanje aangereden. Dockx zag zijn aflopend contract bij Lotto-Soudal niet verlengd worden.

Gert Dockx stopt op 28-jarige leeftijd met wielrennen
Foto: Photo News