Zware straf voor dronken Touré, die zegt niet (bewust) gedronken te hebben
Foto: Photo News

Manchester City-middenvelder Yaya Touré moet zijn wagen de komende achttien maanden in de garage laten staan na een positieve alcoholtest. De Ivoriaanse middenvelder en moslim beweert nochtans geen alcohol gedronken te hebben.

De 33-jarige Touré maakte het nieuws dinsdag bekend op zijn Facebookpagina, nadat de rechtbank hem maandag het verdict had meegedeeld. Op 29 november werd de Ivoriaan betrapt met een te hoog alcoholpercentage.

“Het is bekend dat ik moslim ben”, aldus Touré. “Ik heb dan ook altijd alcohol geweigerd, als toonbeeld van mijn geloof. Niemand zal me na een wedstrijd ooit alcohol hebben zien consumeren. Aangezien ik op de bewuste avond positief testte, heb ik geen beroep aangetekend tegen de aanklacht. Toch wil ik nog even duidelijk maken dat ik nooit bewust alcohol heb gebruikt. Dat bevestigde de rechter ook in zijn vonnis.”

Touré speelde dit seizoen nog maar vijf wedstrijden voor Manchester City, na een ruzie tussen zijn makelaar en de nieuwe City-coach Pep Guardiola. Na excuses van Touré werd het geschil vorige maand bijgelegd.