Babyboom in Planckendael: na Kai-Mook is nu ook May Tagu drachtig
Foto: Planckendael

Wat maandag al werd gesuggereerd, is dinsdag werkelijkheid geworden. Na het goede nieuws dat olifant Kai-Mook uit het Mechelse Planckendael zwanger is, stuurt de dierentuin nu ook de wereld in dat grote zus May Tagu drachtig is.

Maandag raakte bekend dat de 7-jarige olifant Kai-Mook uit Planckendael zwanger is geworden. Eerder had ze al gepaard, zonder succes, maar de bevruchting bleek toch gelukt. Olifantenstier Chang, sinds 2012 in Mechelen, werd tot ‘gelukkige vader’ gekroond. Als alles goed verloopt, zou Kai-Mook rond de kerstperiode in 2017 bevallen.

Eerder maakte de dierentuin bekend dat er nog meer groot nieuws zou volgen. Dinsdagmorgen was de kogel door de kerk, want May Tagu, de grote zus van Kai-Mook, is ook drachtig. Dat liet Planckendael weten via sociale media. 

May Tagu is de mama van ‘baby Q’, het olifantje dat in april 2015 werd geboren in Planckendael maar al van in het begin gezondheidsproblemen ondervond. Een maand later overleed het jonge dier. Voor May Tagu was het haar eerste zwangerschap.

Ze melden verder dat er woensdag nog meer groot nieuws volgt om 11 uur, live op Facebook. Mogelijk gaat het om tante Yu Yu Yin of mama Khaing Phy Phyo, die ook in aanmerking komen om zwanger te worden.