Trump na hertelling winnaar in Wisconsin met beter resultaat
Foto: REUTERS

De Republikein Donald Trump blijft de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de staat Wisconsin. Dat bevestigden de autoriteiten maandag, nadat op vraag van de kandidate van de Green Party Jill Stein de bijna drie miljoen stembiljetten opnieuw geteld werden.

Na de hertelling is de winstmarge van Trump op de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton zelfs nog wat groter geworden. De vastgoedmagnaat behaalde precies 22.748 stemmen meer dan Clinton, 131 meer dan bij de eerste telling.

‘Het definitieve resultaat voor Wisconsin is binnen en raad eens, we hebben nog 131 stemmen meer. De Democraten en de Groene Partij kunnen nu rusten. Bedrog!’, zo reageerde Donald Trump via Twitter op het nieuws.

Jill Stein startte drie procedures om een hertelling van de stemmen te bekomen in de drie belangrijke staten Michigan, Wisconsin en Pennsylvania. Die werden allemaal gewonnen door Donald Trump, met een totale voorsprong van ongeveer 100.000 stemmen (zo’n 22.000 in Wisconsin, 70.000 in Pennsylvania en 10.000 in Michigan).

Het team van Hillary Clinton liet weten dat het gezien die grote voorsprong weinig waarschijnlijk was dat de hertelling iets aan het verkiezingsresultaat kon veranderen.