Luxeontwerpers kibbelen over werknemers
Foto: Wim Hendrix

Het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabbana beschuldigt Philipp Plein ervan bewust hun werknemers te contacteren om hen een job aan te bieden binnen zijn bedrijf. De Duitse ontwerper maakte de brief van de advocaten publiekelijk via Instagram.

Plein deelde zondagavond een brief die hij twee weken geleden heeft ontvangen van de advocaat van Dolce & Gabbana. Daarin wordt zijn bedrijf ervan beschuldigd om bewust werknemers te contacteren die bij het Italiaanse modehuis werken.

Het modelabel van de Duitse ontwerper opent binnenkort een nieuwe showroom in Milaan en zoekt daarvoor extra personeel. Twee van zijn werknemers, die eerder voor Dolce & Gabbana werkten, hebben daarvoor oude contacten aangesproken en dat is niet in goede aarde gevallen bij hun voormalige werkgever.

Volgens de brief zouden de gecontacteerde werknemers al een lange tijd voor Dolce & Gabbana hebben gewerkt en daardoor een sterke relatie hebben opgebouwd met een vrij groot aantal klanten, die het modehuis dan ook ‘zeer belangrijk acht’ voor hun verkoop.

‘Ten eerste is dit een vrij land waar iedereen voor zichzelf kan uitmaken waar ze willen werken. En twee, als mensen tevreden zijn met hun werkplaats zullen ze er ook niet aan denken om te vertrekken’, schreef Plein bij de foto.

Hij sluit af door te benadrukken dat hij enorm veel respect heeft voor het werk van Domenico Dolce en Stefano Gabbana. ‘Zij waren voor mij en vele anderen een inspiratie om zelf in de mode te gaan werken. Het is jammer dat iedereen je graag ziet, tot je hun concurrent wordt.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig