Vanavond sluit Kobe Desramaults voorgoed de deuren van zijn sterrenrestaurant 'In de Wulf' in het West-Vlaamse Dranouter. De topchef kookt straks nog een laatste keer voor vrienden en familie, maar de allerlaatste 'gewone' avondservice was gisteravond.

Zelfs tijdens zijn allerlaatste gewone avondservice is Kobe Desramaults hypergeconcentreerd: hij stuurt zijn ploeg en staat geen minuut stil.

Maar de chef beseft goed dat het straks allemaal voorbij is. 'Ik kan me niet voorstellen hoe het leven is zonder In de Wulf', vertelt Desramaults. Al dertien jaar lang staan we hier bijna elke dag, van 's morgens tot 's nachts. Het gaat raar doen, maar het is onze eigen keuze.

Op zijn 25ste was Kobe Desramaults de jongste sterrenchef van ons land. Maar nu, goed tien jaar later, hoeft het niet meer. 'Het is jammer, maar ik heb gewoon geen zin om nog twintig jaar hetzelfde te doen', gaat Desramaults verder. 'Persoonlijk heb ik het nodig om af en toe eens te veranderen om te vernieuwen.'

Desramaults zal nu een paar maanden wegblijven uit de keuken. Maar in juni wil hij wel een nieuw restaurant openen in Gent. Een pak kleiner en tijdelijk: vier jaar, niet langer.