Verrassing: Marc Coucke koopt Etixx terug
Marc Coucke Foto: Photo News

Het Amerikaanse Perrigo kondigde donderdag een herstructurering aan bij Omega Pharma, die 45 tot 80 banen kan kosten. Het verkoopt ook meteen het sportvoedingsmerk Etixx, verrassend genoeg aan de oprichter van Omega Pharma, Marc Coucke.

Etixx wordt op 1 januari van volgend jaar verkocht aan Alychlo, de investeringsmaatschappij van Marc Coucke. Daarover werd reeds een finaal akkoord ondertekend. Perrigo had Etixx in februari al in de etalage gezet.

Het is voorlopig onduidelijk wat de zakenman betaalt voor het bedrijf, dat onder andere wielerploeg Etixx – Quick Step, basketbalclub Castors Braine en voetbalclub KV Oostende sponsort. Een deel van de werknemers van Etixx zouden mee de overstap maken. Hoeveel werknemers er mogen blijven, is echter nog onduidelijk.

'Ik ben echt verheugd om opnieuw in Etixx Sports Nutrition te kunnen investeren', meldt Coucke. 'Dagelijks gebruiken niet alleen sommige van de beste atleten ter wereld, maar ook duizenden recreatieve sporters van elk niveau wel één of meerdere producten van Etixx om hun grenzen te verleggen.'

Volgens Coucke past de overname van Etixx perfect binnen de investeringsstrategie van Alychlo. 'We proberen telkens te investeren in mensen en om ontwikkelingen mogelijk te maken. We gaan Etixx dan ook verder nationaal en internationaal uitrollen en promoten naar apothekers. Ook de organisatie achter het merk zullen we verder ontwikkelen.'