'Bekende ontwerpers weigerden model op deze cover te kleden'
Foto: Vogue

Alexandra Shulman , de hoofdredactrice van de Britse Vogue, onthult in een brief dat bekende modeontwerpers het model op de januaricover niet wilden kleden. De reden? Het lichaam van de Amerikaanse Ashley Graham voldoet volgens hen niet aan de keiharde eisen van de modewereld.

In haar brief sneert de Britse hoofdredactrice - zonder namen te noemen - naar bekende modehuizen die resoluut weigerden om de 28-jarige Ashley Graham te stylen . ‘Het is vreemd dat een aantal van onze meest bekende modemerken weigeren een poging te doen om elke vorm van fysieke schoonheid te omarmen, terwijl de rest van de wereld daar wel zijn best voor doet. Dat is volgens mij heel onverstandig’, schrijft ze.

Shulman heeft dan weer mooie woorden voor het Amerikaanse luxelabel Coach, dat wel enthousiast was om de brunette te kleden. ‘De shoot vond plaats op het allerlaatste moment en we zijn de mensen bij het merk, onder wie creatief directeur Stuart Vevers, zeer dankbaar. Ze hebben kledij voor ons beschikbaar gemaakt die niet standaard in hun collectie zit om uit te lenen. Ze waren blij dat ze een vrouw zonder standaardmaten mochten kleden’, staat er zwart op wit.

Ashley Graham, eerder al in bikini te zien in Sports Illustrated, is het eerste model met een maatje meer dat op de cover van de Britse Vogue verschijnt. In oktober wijdde het blad al een special aan ‘echte vrouwen’. Shulman onthulde toen in een interview met televisieshow ‘Good Morning Britain’ dat het een uitdaging was om designers te vinden die de dames wilden aankleden. ‘Het heeft niet alleen te maken met maten. Dit is een kans om te laten zien dat je kleren passen bij mensen met verschillende lichaamsbouwen, beroepen en leeftijden en dat het er geweldig uitziet’, klonk het toen.

Lees hierde volledige brief.

'Bekende ontwerpers weigerden model op deze cover te kleden'
Foto: Vogue