Matthias Schoenaerts naast Jennifer Lawrence in spionagefilm
Foto: REUTERS

De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts heeft opnieuw een mooie film beet. Hij speelt mee in Red Sparrow met naast hem niemand minder dan Jennifer Lawrence en Jeremy Irons. Dat meldt de Hollywood Reporter.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jason Matthews, waarin een Russische inlichtingenofficier een CIA-agent moet verleiden.

Francis Lawrence is de regisseur. Hij regisseerde eerder al de drie laatste Hunger Games-film, waarin Jennifer Lawrence de hoofdrol speelde. De twee zullen nu opnieuw samenwerken.

Matthias Schoenaerts naast Jennifer Lawrence in spionagefilm
Foto: EPA

Ook Jeremy Irons is niet de minste. De Britse acteur won in 1991 een Oscar voor Reversal of Fortune. Binnenkort is hij te zien in Assasin’s Creed en Justice League.

De film zou in november 2017 in de zalen komen.

Schoenaerts blijft zo internationale projecten met grote namen binnenhalen. De Antwerpse acteur, die donderdag 39 jaar wordt, schitterde de afgelopen jaren in onder meer De rouille et d’os, The Drop en Far from the Madding Crowd. Hij speelde al naast onder anderen Tilda Swinton, Tom Hardy, Dakota Johnson, Marion Cotillard, Eddie Redmayne, Michelle Williams en Carey Mulligan.