Dit is de oncomfortabele waarheid achter Uggs
Foto: rr
Over Uggs, de bekende laarsjes met een voering van schapenvacht, heeft iedereen wel een mening: je houdt ervan of je haat ze. Dierenrechtenorganisatie Peta is allesbehalve een voorstander en roept in een nieuwe video zelfs op om het schoeisel niet te kopen. Dat heeft alles te maken met de manier waarop het schoeisel wordt gemaakt.

In een nieuwe video van de organisatie wordt de eerste stap in het productieproces van het schoeisel toegelicht. Daarin toont Peta dat de laarzen gemaakt zijn van ‘shearling’, dat is schapenhuid waar de wol nog aanhangt. Om die te bekomen, zouden schapen op een vreselijke manier worden behandeld.

'Achter elk paar Uggs schuilt een lelijk verhaal. Schapen in de wolindustrie worden misbruikt. Ze krijgen schoppen en hebben vaak open wonden van het scheren. Daarna worden ze op brutale wijze gedood. Schapen zijn vriendelijke dieren. Ze verdienen beter dan dit', verschijnt er in grote letters boven schokkende beelden van schaapjes.

Het filmpje kreeg de titel 'Waarom Uggs lelijk zijn' mee en is op minder dan een maand tijd zo’n 43 miljoen keer bekeken via Facebook. Het Australische schoenenmerk heeft nog niet op de beelden gereageerd.Bekijk hieronder het filmje. Opgepast: schokkende beelden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in