Drie personen in verdenking gesteld voor doodslag in Erbaut
Foto: TéléMB

Er zijn drie verdachten aangehouden en in verdenking gesteld voor de doodslag op een tachtiger zaterdag in het Henegouwse Erbaut (Jurbise). Het slachtoffer, Michel Robette, is een oom van Jacqueline Galant, ex-minister van Mobiliteit en burgemeester van Jurbise.

Zondagavond werd in dit dossier een dakloze man aangehouden. Dinsdag is een tweede man zonder vaste verblijfplaats aangehouden, ‘s avonds werd in Bergen een derde verdachte opgepakt en eveneens in verdenking gesteld, zo maakt het parket van Bergen woensdag bekend.

Het slachtoffer werd in de nacht van 25 op 26 november bij hem thuis met geweld aangevallen en gedood. De daders gingen aan de haal met enkele werktuigen en de wagen van het slachtoffer. Het voertuig werd enkele uren later verlaten teruggevonden op de oever van het Canal du Centre in Bergen. “De daders waren er niet in geslaagd de wagen in het kanaal te duwen en sloegen daarna op de vlucht”, aldus de Bergense procureur Christian Henry.

Hij noemde de doding om de diefstal mogelijk te maken “bijzonder crapuleus”. “Onmiddellijk werden alle politiediensten in de regio gemobiliseerd. Na dag en nacht werken hebben de speurders binnen drie dagen de drie verdachten van deze zware misdaad kunnen vatten”, aldus procureur Christian Henry.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig