Ozark Henry: ‘Optreden op staatsbezoek wellicht te danken aan mijn echt Belgisch profiel’
Foto: BELGA

‘Het was niet de eerste keer dat ik voor een koning optrad, maar het blijft uiteraard altijd iets speciaals’, zo heeft de Belgische zanger Ozark Henry dinsdagavond aan Belga verklaard na zijn optreden tijdens het Belgische staatsbezoek aan Nederland. Hij vermoedt dat er voor hem werd gekozen omdat hij bekend staat als een ‘echt Belgische artiest’.

Ozark Henry - de artiestennaam van Piet Goddaer - gaf tijdens de Belgische ‘retourprestatie’ aan Nederland een 45 minuten durend galaconcert, dat de naam ‘All Of Us’ meekreeg. Onder begeleiding van het Nationaal Orkest van België en van solisten van De Munt stak hij songs als ‘At Sea’, ‘Godspeed’, ‘Sweet Instigator’ en de David Bowie-klassieker ‘Heroes’ in een nieuw jasje.

Dat net hij de uitnodiging kreeg om tijdens het Belgische staatsbezoek aan Nederland voor de twee koningsparen te spelen, heeft hij mogelijk mee te danken aan zijn Belgisch profiel, zo vermoedt hij. ‘Ik denk dat ik als artiest in beide landsdelen een even duidelijk profiel heb en dat ik dus geld als een echt Belgische artiest’, zegt Ozark Henry. ‘We hebben bovendien al enkele keren elkaars pad gekruist. Zij zetten zich actief in voor het werk van de VN, en ik ben zelf VN-goodwill ambassadeur in de strijd tegen de mensenhandel’, klinkt het nog.

Speciale arrangementen

Ozark Henry had in het verleden al vaker opgetreden met het Nationaal Orkest van België. Maar deze keer werden er ook zangers van de Munt aan het collectief toegevoegd. ‘We hebben daar speciale arrangementen voor gemaakt’, zo klinkt het. ‘We deden dat op vraag van Buitenlandse Zaken. Maar ik vond dat wel een tof experiment, want het is altijd leuk als je met andere artiesten kan samenwerken.’

Verdere samenwerkingen met De Munt sluit hij dan ook niet uit. ‘Ik sta daar absoluut voor open. We zijn daar ook over aan het spreken. Maar we hebben allemaal onze eigen agenda’s, dus wanneer zich dat zou concretiseren is nog niet duidelijk.’